Σύσκεψη Μητσοτάκη, Γεωργιάδη Παπαθανάση για τη μεγάλη επένδυση της RWE στη Δ. Μακεδονία

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού, Νίκου Παπαθανάση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για την παρακολούθηση της επένδυσης της RWE στη Δυτική Μακεδονία.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE,και ο διάδοχός του, Dr. Markus Krebber καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Eπιτροπής Oικονομίας και Eπενδύσεων του Ελληνογερμανικού Eπιμελητηρίουκαι σύμβουλος της RWE στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Πατεράκης.

Σημειώνεται ότι στις 9 Φεβρουαρίου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 2000 Mεγαβάτ στο πεδίο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαίδας-Κοζάνης-Φλώρινας) από την γερμανική RWE, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα έργο, στο πλαίσιο της «απολιγνιτοποίησης» που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το οποίο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας με συνολικό κόστος 1,2 δισ. ευρώ.

Η συναλλαγή έκανε την RWE τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στα υπεράκτια αιολικά πάρκα.  Η RWE στοχεύει σε  1,5 δισ. ευρώ  επενδύσεων ετησίως σε πρόσθετες ΑΠΕ και η  ελληνική πλευρά πέτυχε  κάποια από τα κεφάλαια αυτά να καταλήξουν στην Ελλάδα.

Η εταιρεία RWE αποτελείται από 4 θυγατρικές, τις RWE Renewables, RWE Supply & Trading, RWE Generation and RWE Power και απασχολεί 20.000 εργαζόμενους.

Πηγή: skai.gr