Συνεχίζει τις επαφές ο Β. Μαγγίνας

Συναντήσεις με την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και τη διοίκηση του ΣΕΒ θα έχει την Πέμπτη, για το Ασφαλιστικό, ο υπουργός Απασχόλησης, Βασίλης Μαγγίνας.

Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί βασική προτεραιότητα για να προσέλθει η ΓΣΕΕ στο διάλογο, δήλωσε ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος.
Ο κ. Παναγόπουλος δεν διευκρίνισε ωστόσο αν θα προσέλθει στο διάλογο.

Σχολιάζοντας την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαγγίνας δήλωσε ότι η συμμετοχή είναι δικαίωμα του καθενός και θα το κρίνει η κοινωνία.
Θέλουμε το διάλογο χωρίς όρους και προαπαιτούμενα αλλά οι αποφάσεις να βασιστούν σε πραγματικά στοιχεία και μελέτες είπε ο πρόεδρος των εμπόρων, Νίκος Αρμενάκης.

Επιφυλάξεις για τους όρους με τους οποίους θα γίνει, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος. Είπε ότι θα πρέπει να έχει στόχο τη βιωσιμότητα του συστήματος και όχι τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση,επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr