Συνάντηση για τη ναυτιλία

Συνεργασία πρωθυπουργού με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Ο κ. Βουλγαράκης μετά τη συνάντηση τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ενοποίηση των δύο υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σημειώνοντας πως στόχος είναι ο περιορισμός των αλληλοεπικαλύψεων και των συναρμοδιοτήτων, που πολλές φορές δημιουργούσαν ένα αδιέξοδο και προβλήματα στη γενικότερη πολιτική, που έχει σχέση με τα νησιά και τους προορισμούς.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι έγινε εκτενής συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλη την ατζέντα και των δύο υπουργείων και μπήκαν κάποιες προτεραιότητες με εντολή από τον κ. Καραμανλή να προχωρήσουν πάρα πολύ γρήγορα και να εφαρμοστούν όσα έχουν αναλυθεί από τον πρωθυπουργό πολλές φορές.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα συνεχιστούν τα σχέδια για τον Πειραιά, τη Δραπετσώνα και την ευρύτερη περιοχή, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε εκπληκτική δουλειά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και σε άλλη ερώτηση για την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων σημείωσε ότι αυτό δεν οφείλεται στον κ. Κεφαλογιάννη αλλά στον οργανισμό των δύο υπουργείων, καθώς είχαν αποκοπεί οι αρμοδιότητες από το μεν και από το δε.

Ο κ. Βουλγαράκης εξήρε και την δουλειά του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη και ανέφερε ότι το απόγευμα θα μεταβεί με τον κ. Καμμένο στη Μυτιλήνη για να παραλάβει και επισήμως το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής.
Πηγή: skai.gr