Κλείσιμο

Συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας

Υπεγράφη τη Δευτέρα η συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 
 
«Υπερήφανος για τη νέα Συμφωνία Επιστήμης και Τεχνολογίας που ο Μάικ Πομπέο και ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψαν σήμερα. Η συμφωνία θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας και θα προωθήσει θετικά μοντέλα για έρευνα με ακεραιότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία» σχολίασε στο Twitter ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. 

 

 
Ο διπλωμάτης έκανε retweet και την ανάρτηση του Αμερικανοελληνικού Επιμελητηρίου: «Μπράβο στον Μιχαήλ Κράτσιο (ομογενής Διευθυντής Τεχνολογίας των ΗΠΑ και αναπληρωτής βοηθός του προέδρου στο Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου) για τη δέσμευσή σας για τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας».

Κατά τον κ.Κράτσιο, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι φυσικοί εταίροι στην επιστήμη και την τεχνολογία και το να εμπεδωθούν τα κοινά ιδανικά στο πεδίο αυτό, μέσα από τη συνεργασία των δύο χωρών, είναι πιο σημαντικό από ποτέ. «Κάποιες προτεραιότητες που έχουμε στον Λευκό Οίκο για την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και το 5G, τις μοιράζονται και οι ομόλογοί μας εδώ στην Ελλάδα και είμαστε ευτυχείς και δεσμευμένοι στο να δουλέψουμε μαζί τους για να προωθήσουμε την ανάπτυξή τους (αυτών των τομέων)» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα «συλλογικό μονοπάτι μπροστά».
 
Στη συνέχεια, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα ενεργειακά θέματα, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Τζέφρι Πάιατ και η αμερικανή πρέσβης στη Βόρεια Μακεδονία Κέιτ Μπερνς.
 
«Η Ελλάδα και οι βόρειοι γείτονές της έρχονται κοντά για να ξαναγράψουν τον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διασφαλίζοντας τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και διαδρομών και προωθώντας τις επενδύσεις σε θαλάσσιες υποδομές», επισήμανε ο κ. Πάιατ σε tweet του για τη συζήτηση για τα ενεργειακά.

 

 

 

Πηγή: skai.gr