Σχέδιο πώλησης ακινήτων της ELFE σε εξωπραγματικές τιμές στη ΔΕΠΑ

Σχέδιο πώλησης ακινήτων της ELFE σε εξωπραγματικές τιμές στη ΔΕΠΑ
Απόρρητα ντοκουμέντα φέρνουν στο φως δυο κυριακάτικες εφημερίδες για την υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής η ΔΕΠΑ θα μείωνε μέρος του χρέους των 120 εκατομμυρίων ευρώ της ELFE με ακίνητα της βιομηχανίας που η εμπορική άξια τους έφτανε τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, σε έκθεση που αποκαλύπτεται σήμερα τα ακίνητα δεν κόστιζαν πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ!!! Η επικαιροποιημένη έκθεση επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ανέβαζε το κόστος στα 90 εκατομμύρια ευρώ είχε γίνει για λογαριασμό της ELFE, χωρίς να αναφέρει τις προσημειώσεις.

Παράλληλα το Βήμα αποκαλύπτει ότι για όλες τις κινήσεις της ανταλλαγής ακίνητων ήταν ενήμεροι τρεις υπουργοί. Όπως αποδεικνύεται από σειρά emails, ο αποπεμφθής διευθύνων σύμβουλος και τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος φρόντιζε να κρατά ενήμερο για τους χειρισμούς και τις πρωτοβουλίες του, τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον συνεργάτη του Γιάννη Δραγασάκη Δημήτρη Κοντοφάκα, συντονιστή του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής.

«Άκρως εμπιστευτικά» email είχε αποστείλει και στον Μιχάλη Νικολακάκη, διευθυντή του γραφείου υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος και πιο έμπιστου συνεργάτη του κ. Σταθάκη από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, για όλες τις ενέργειες του,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τις απαντήσεις στα email από τους υπουργούς θα τις δώσει ο κύριος Κιτσάκος στην Δικαιοσύνη.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης