Στρεβλώσεις στην αγορά δείχνει η έρευνα για το γάλα

Διευρύνεται η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το καρτέλ στην αγορά γάλακτος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, το πόρισμά της παρατείνεται για 15 ημέρες, καθώς στη διάρκεια της έρευνας για το ενδεχόμενο ύπαρξης καρτέλ μεταξύ των βιομηχανιών σε ό,τι αφορά στην τιμολογιακή τους πολιτική και τις σχέσεις τους με τους κτηνοτρόφους - παραγωγούς, προέκυψαν ενδείξεις και περί άλλων στρεβλώσεων που επηρεάζουν τις τιμές.
Μετά και την εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνεται η μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε πριν από μερικές ημέρες ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία το γάλα στην Ελλάδα φτάνει στον καταναλωτή ακριβότερα απ` όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Στο μεταξύ, μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφασίστηκε ότι η παραγωγή γιαουρτιού στη χώρα μας θα γίνεται μόνο με ελληνικό γάλα. Αποφασίστηκε ακόμη να γίνει μελέτη για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού γάλακτος και η δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης των κτηνοτρόφων και των επιστημόνων που ασχολούνται με την παραγωγή γάλακτος.
Πηγή: skai.gr