Στόχος τα δίκαια τεκμήρια

Η χρηματοοικονομική κρίση δεν έχει φτάσει στο τέλος της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών στη Νίκαια το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη απάντηση στις προκλήσεις της διεθνούς κρίσης, ενώ για την ελληνική οικονομία επανέλαβε ότι αντέχει πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια που έχει είναι πολύ μικρότερα λόγω των αδυναμιών του παρελθόντος.

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τεκμήρια, λέγοντας ότι όσα ακούγονται και γράφονται είναι αυθαίρετα, καθώς όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο Φοροδιαφυγής.

Ο στόχος είναι να υπάρχουν λίγα, ξεκάθαρα και δίκαια τεκμήρια που δε θα στοχεύουν σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά εκεί όπου εμφανίζεται πλούτος και δηλώνονται ελάχιστα εισοδήματα, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική για τον έλεγχο από τη Eurostat σχετικά με το ύψος του ελλείμματος, ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι ακόμη και αν υπάρξουν αναθεωρήσεις για το 2007, αυτές θα είναι περιορισμένες και δεν οδηγούν σε καμιά περίπτωση σε μόνιμη και διατηρήσιμη υπέρβαση του ορίου 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα που προβλέπει το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου, σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ, λέγοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διεθνής κρίση που δοκιμάζει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακόμα, υποστήριξε ότι γι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν.
Πηγή: skai.gr