Στόχος οι μόνιμες εργασιακές σχέσεις

Δε θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη 20.000 ανέργων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκαθάρισε στην συνάντηση με την ΠΟΕ ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ των μόνιμων εργασιακών σχέσεων, τονίζοντας ότι γι' αυτό το λόγο θα περιοριστούν δραστικά οι συμβάσεις έργου που συνάπτονται στους δήμους, μέχρι την τελική κατάργησή τους και την πραγματοποίηση όλων των προσλήψεων και συμβάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω ΑΣΕΠ.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε πως ο υπουργός τούς επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση των stage στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επισήμανε μάλιστα πως η κυβέρνηση θα είναι φειδωλή στην έγκριση συμβάσεων έργου μέχρι την κατάργησή τους, και τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας στο Δημόσιο.

Ο κ. Μπαλασόπουλος δήλωσε πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν 8.000 εργαζόμενοι σε stage εκ των οποίων 2.500 με 3.000 προσελήφθησαν προεκλογικά, ενώ 15.000 εργάζονται με συμβάσεις έργου.

Ο κ. Μπαλασόπουλος ζήτησε μάλιστα να σταματήσουν οι "νέες στρατιές συμβάσεων" και τέθηκε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας.

Με τον κ. Μπαλασόπουλο συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος είπε ότι "θέλουμε μόνιμες σχέσεις εργασίας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων".

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε ότι δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις stage των εργαζομένων που απασχολούνται στο Δημόσιο.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για την τύχη αυτής της ομάδας των εργαζομένων.
Πηγή: skai.gr