Στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

To ετήσιο συνέδριό της πραγματοποιεί στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) - το όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή μακροπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων. Την Πέμπτη, διοργανώνει επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της, σε έργα που έχει χρηματοδοτήσει η ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Τρία έργα επελέγησαν για την επίσκεψη: η Αττική Οδός, ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, και το Μετρό της Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί λεπτομερώς και «από πρώτο χέρι» για θέματα που αφορούν την υλοποίηση και λειτουργία των έργων και έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της Τράπεζας.
Επιπλέον, η ΕΤΕπ πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα - στην Αθήνα - το ετήσιο Συνέδριο της. Η διοργάνωση αυτή θα δώσει την ευκαιρία για τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων, με την πολιτική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, αφενός της Ελλάδας και αφετέρου των άλλων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τις οποίες αφορά το θέμα του Συνεδρίου: «Νοτιοανατολική Ευρώπη - Μία περιοχή σε εξέλιξη».
Η ΕΤΕπ αξιοποιεί επίσης την ευκαιρία αυτή για να προβεί στην υπογραφή νέων χρηματοδοτικών συμβάσεων για έργα στην Ελλάδα, των οποίων το ύψος αναμένεται να ανέλθει συνολικά σε 390 εκατ. ευρώ. Λεπτομέρειες σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις αυτές, οι οποίες θα αφορούν τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, θα δοθούν με χωριστές ανακοινώσεις τύπου, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ΕΤΕπ.
Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Φ Μαϊστάντ δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες τα εξής: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαλτήριο προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και προς την περιοχή της Μεσογείου. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας, με θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη - Μία περιοχή σε εξέλιξη», στην Αθήνα, καταδεικνύει τη σημασία του ρόλου της Ελλάδας, παλαιού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr