Σταϊκούρας: Άνθρακας οι υποσχέσεις Τσίπρα για ουδέτερα μέτρα

Η συμφωνία με τους θεσμούς συνιστά τέταρτο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

«Διαπραγματευτικές ήττες παντού και συνεχώς, ψέματα παντού και συνεχώς. Ο κύριος Τσίπρας δέχτηκε όλα όσα έλεγε ακόμη και τον Ιανουάριο ότι δεν θα τα δεχτεί», προσέθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Επισήμανε ότι, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, τα νέα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό δεν θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερα, υποστηρίζοντας ότι με βάση τα όσα έχει πει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τα αντίμετρα που προαναγγέλλει η κυβέρνηση απαιτούν επίτευξη και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

Κοινώς, για να πάρουμε αντίμετρα 1% που θα ανέρχονται σε 1% του ΑΕΠ θα πρέπει να πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση ξαφνικά θεωρεί αυτονόητο ότι θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Οι στόχοι για τα χρόνια μετά το 2018 δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, αν και το βασικό ζητούμενο είναι το διάστημα για το οποίο θα διατηρηθεί το 3,5%.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και «δεν θα γίνει δεκανίκι στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα».

Όπως είπε, η ΝΔ έχει μάθει στα δύσκολα το σχέδιο της είναι γνωστό και είναι σχέδιο που έχει κατατεθεί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr