Κλείσιμο

Στα υψηλότερα επίπεδα η αισιοδοξία των Ιταλών επιχειρηματιών τον Ιούνιο

Βελτιώθηκε τον Ιούνιο, για δέκατο τρίτο συνεχόμενο μήνα, το επιχειρηματικό κλίμα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, την Ιταλία, λόγω αυξημένων παραγγελιών, μειωμένων αποθεμάτων και λαμπρότερων προοπτικών όσον αφορά την παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το ιταλικό Ινστιτούτο έρευνας ISAE.
Ο δείκτης του Ινστιτούτου για την εμπιστοσύνη των Ιταλών επιχειρηματιών ανήλθε στο 98,9 τον Ιούνιο, από 97 το Μάιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις ότι το ηθικό τους θα δεχθεί πλήγμα λόγω του ισχυρού ευρώ και των υψηλών τιμών του πετρελαίου. Οι προβλέψεις 27 αναλυτών που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ, έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στο 96,5.
Ο δείκτης της ISAE για την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών συντίθεται από τους εποχικά προσαρμοσμένους δείκτες της έρευνας για τα τρέχοντα επίπεδα των αποθεμάτων, τις τρέχουσες παραγγελίες και τις προοπτικές παραγωγής στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες.
Τον Ιούνιο, τα βιβλία παραγγελιών ανήλθαν στο +2, από -1, περνώντας σε θετική περιοχή για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2000, οι προοπτικές της παραγωγής αναρριχήθηκαν στο +25, από +23, και τα επίπεδα αποθεμάτων μειώθηκαν στο +4, από +5 το Μάιο.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr