S&P's: Πιθανή μεγαλύτερη αναδιάρθρωση για το ελληνικό χρέος

Πιθανή θεωρεί η Standard and Poor’ s μία νέα, μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εντός διετίας.

Ανώτατο στέλεχος του οίκου, είπε επίσης ότι «μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη».

«Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι» δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Eχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα» επισήμανε το στέλεχος της S&P.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο κ. Μπίαρς εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την S&P, ενώ τη Δευτέρα ο οίκος Moody's, υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας σε CA από CΑΑ1 προχώρησε ο οίκος Moody’s, καθώς εκτίμησε ότι οι προτάσεις ανταλλαγής ομολόγων που αποφασίστηκαν στην Σύνοδο Κορυφής συνεπάγονται σημαντικές απώλειες για τους ιδιώτες πιστωτές.
Πηγή: skai.gr