ΣΚΑΪ: Η επιστροφή προκαταβολής φόρου στην κορυφή της λίστας της κυβέρνησης

Στη χορήγηση φορολογικών κινήτρων στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Στην κορυφή της λίστας της έχει την επιστροφή της προκαταβολής φόρου 20-30%, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει εγγράφως την άδεια των θεσμών για το θέμα. Η τελική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί στο Eurogroup του Ιουνίου.

«Στην σωστή κατεύθυνση λαμβανομένης υπ' όψιν της χρόνιας αποεπένδυσης της χώρας και της αρνητικής αποταμίευσης», είπε ότι βρίσκεται η χώρα ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης.

Το κυβερνητικό σχέδιο συνδέεται με το αίτημα αλλαγής της χρήσης των κερδών των ομολόγων για επενδυτικούς σκοπούς. Η χώρα θα λάβει 4,2 δισ. ευρώ έως το 2022 και το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί περίπου τα μισά να κατευθυνθούν σε φορολογικά κίνητρα με δυνητικό όφελος ώθηση στην ανάπτυξη έως 1 μονάδα και διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου έως 2 δισ. 

Αντίστοιχα, ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε πως «πρόκειται για μια έμμεση μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων».
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: θεσμοί