Ρύθμιση 60 δόσεων για χρέη της πανδημίας- Πότε έρχεται, ποιους αφορά

Τη ρύθμιση για χρέη και υποχρεώσεις που «γέννησε» η πανδημία, η οποία ωστόσο θα είναι από τα τελευταία μέτρα οικονομικής στήριξης που εφαρμόζονται για την πανδημία, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.  

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αύριο θα έχει την τελική τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, η ρύθμιση θα αφορά όλα τα χρέη που προκάλεσε η πανδημία, τόσο τις οφειλές προς την Εφορία όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Πιθανότατα, η ρύθμιση θα είναι διάρκειας 60 δόσεων και θα περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες κατηγορίες φορολογούμενων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας:
•    Όσους ανήκαν στη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου
•    Όσους τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας
•    Τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν μεγάλο μέρος των ενοικίων τους από τα μέτρα που ελήφθησαν
•    Τους ανέργους, εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ 

Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι τα μέτρα στήριξης τελείωσαν με το τελευταίο lockdown και δε θα ληφθούν νέα, εφόσον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες και δείχνουν ότι λειτουργούν έναντι της πανδημίας. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, όσο τα εμβόλια λειτουργούν και δεν υπάρχει κάποια μετάλλαξη που θα ρίξει το τείχος ανοσίας που χτίζεται, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για οριζόντια μέτρα στήριξης. 

Πηγή: skai.gr