Κλείσιμο

REBRAIN GREECE: Πλήρης κάλυψη εισφορών για επιχειρήσεις με επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό

Πλήρης κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμενου για 18 μήνες για επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν στην Ελλάδα επιστήμονες οι οποίοι δουλεύουν στο εξωτερικό. Στην τροπολογία αναφερεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιεί το Πρόγραμμα REBRAIN GREECE, το οποίο αποσκοπεί στην προσέλκυση εξειδικευμένων επιστημόνων που απασχολούνται στο εξωτερικό από την ελληνική αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, συνάπτονται συμβάσεις εργασίας που προκύπτουν από τη διασύνδεση της ζήτησης θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και της αντίστοιχης προσφοράς εργασίας από εργαζόμενους του εξωτερικού, βάσει εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ψηφιακή πλατφόρμα REBRAIN GREECE.

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων στο Πρόγραμμα είναι οι εξής:

α) Οι συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται είναι πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου, με ελάχιστη διάρκεια δεκαοκτώ (18) μηνών.
β) Οι συμβάσεις εργασίας αφορούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες του Ευρωπαϊκού Συστήματος ESCO, όπως αναρτώνται στην ψηφιακή πλατφόρμα REBRAIN GREECE.
γ) Οι εργαζόμενοι είναι κάτοχοι είτε μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διετή κατ' ελάχιστον εργασιακή εμπειρία είτε διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επιδόματα εορτών και αδείας, καταβάλλονται μετά την υποβολή της σχετικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης από την επιχείρηση-εργοδότη, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις για το πρόγραμμα του άρθρου 28 του ν. 4726/2020 (Α΄ 181). Η διάρκεια της επιδότησης ανέρχεται στους δεκαοκτώ (18) μήνες.

Πηγή: skai.gr