Προβλήματα στην Qantas

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε κατά 80% την πρόβλεψη για τα αποτελέσματά της, θα καταργήσει περισσότερες από 1750 θέσεις εργασίας και αναβάλλει τις παραγγελίες για τέσσερα Airbus A380 και δώδεκα Boeing 737-800, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της \"τάχιστης και σημαντικής επιδείνωσης\" της αγοράς.

\"Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υποβαθμίσουμε τις προβλέψεις των αποτελεσμάτων και να κάνουμε σημαντικές αλλαγές για να βεβαιωθούμε ότι η Qantas θα μπορέσει να ξεπεράσει το τρέχον εμπορικό περιβάλλον\", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Άλαν Τζόις.

Η εταιρεία προέβλεπε ότι θα είχε κέρδη 500 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 350 εκ. δολάρια ΗΠΑ) αλλά μετά την υποβάθμιση προβλέπει ότι τα ετήσια κέρδη της θα ανέλθουν μεταξύ 100-200 εκατομμυρίων δολαρίων αυστραλίας (περίπου 70-140 εκ. δολάρια ΗΠΑ). Ενδέχεται άλλωστε να αναθεωρηθεί και αυτή η πρόβλεψη εάν οι συνθήκες της αγοράς συνεχίσουν να επιδεινώνονται.

Η Qantas θα αναβάλλει επίσης τις παραγγελίες συνολικά 16 αεροσκαφών και επιπλέον θα καθηλώσει στο έδαφος άλλα δέκα τα οποία θα προωθήσει προς πώληση.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία είχε καταργήσει 1500 θέσεις εργασίας ενώ τον περασμένο μήνα απέλυσε 90 υψηλόβαθμα στελέχη της.
Πηγή: skai.gr