Προσκλητήριο επενδυτών στη νέα εταιρία

Διερευνητική προσέγγιση στον εφοπλιστικό όμιλο Τσάκου έχει γίνει από κυβερνητικά στελέχη, για τυχόν ενδιαφέρον του ομίλου για συμμετοχή του στην «Pantheon Airways», την εταιρεία που θα αντικαταστήσει το πτητικό έργο των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Οι σύμβουλοι της κυβέρνησης Λαζάρ καθώς και οι τράπεζες Εθνική, Αλφα και Εμπορική εκτιμάται ότι τις προσεχείς ημέρες θα είναι σε θέση να παραδώσουν τη λίστα των ενδιαφερoμένων επενδυτών για την απόκτηση του ελέγχου της νέας εταιρίας, στην οποία ευελπιστούν να βρίσκονται ο όμιλος Τσάκου, άλλα ισχυρά ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού, αλλά και εύρωστοι διεθνείς επενδυτικοί φορείς. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων, Γιάννης Ευαγγέλου, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ισχυρούς οικονομικά έλληνες του Καναδά, ενώ δεν απέκλεισε τη συμβολική συμμετοχή και του συνδέσμου σε κοινοπρακτικό σχήμα για την νέα εταιρία.
Από το βήμα του συνεδρίου της ΟΣΠΑ, ο πρόεδρός της Μανώλης Πατέστος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταντήσει την Ολυμπιακή ιπτάμενο χαλί στα χέρια Χαλίφηδων και Εμίρηδων», προβλέποντας ότι η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καραμανλή «αμήχανο, σιωπηλό και ανήμπορο».
Αριστέα Μπουγάτσου

Πηγή: skai.gr