Πώς και γιατί η κατσίκα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ τρέλανε τις αγορές (pic)

Εκ πρώτης όψεως, μοιάζει με ένα μάλλον χαριτωμένο post. «Οι κατσίκες μου: Max και Bitcoin», έγραψε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με τις δύο κατσίκες που έχει για κατοικίδια.  

Αμέσως, στις αγορές κρυπτονομισμάτων και στα φόρουμ των πιστών του bitcoin σήμανε συναγερμός. Δεν είναι και λίγο πράγμα ο ιδρυτής του Facebook και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης να επιλέγει να ονομάσει την κατσίκα του bitcoin. Κάποιο κρυμμένο μήνυμα θα πρέπει να υπάρχει πίσω από όλα αυτά, πίστεψαν.

Πολλοί χρήστες των social media θεώρησαν ότι το post επιβεβαιώνει έμμεσα τις φήμες που θέλουν το Facebook να αγοράζει bitcoin. Η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα και κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ζάκερμπεργκ θα μπορούσε να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις τότε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκτινάξει ακόμα υψηλότερα τις τιμές του bitcoin, καθώς αρκετά πρόσφατα, η ανακοίνωση του Ίλον Μασκ ότι η Tesla θα αγοράσει το κρυπτονόμισμα, προκάλεσε ράλι στην αγορά. 

Άλλοι, έχουν προχωρήσει ακόμα πιο μακριά. Πιστεύουν ότι τα ονόματα που διάλεξε ο Ζάκερμπεργκ για τις κατσίκες του τον κατατάσσουν ανάμεσα στους λεγόμενους μαξιμαλιστές του bitcoin, δηλαδή εκείνους που πιστεύουν ότι στο μέλλον, κανένα άλλο κρυπτονόμισμα δεν θα χρειάζεται και δεν θα χρησιμοποιείται, πέραν του bitcoin.

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες του Facebook να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα, το Diem.

Για τους πολύ μυημένους, το post του Ζάκερμπεργκ είναι μία έμμεση απειλή και όχι μία ψήφος εμπιστοσύνη στο bitcoin. Και αυτό γιατί το 2011, ο δημιουργός του Facebook είχε αποκαλύψει ότι τρώει μόνο το κρέας των ζώων που έχει σκοτώσει ο ίδιος. Το 2019, ο ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είχε πει στο περιοδικό Rolling Stone ότι ο Ζάκερμπεργκ του σέρβιρε κάποτε μία κατσίκα την οποία είχε σκοτώσει ο ίδιος. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο «Mr Facebook» σκοπεύει να σκοτώσει και να φάει το bitcoin;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κρυπτονόμισμα αντέδρασε πτωτικά στο post του Ζάκερμπεργκ. Αυτή την ώρα, κινείται στα 55.910 δολάρια, χάνοντας 3,2% σε σχέση με χθες.

Πηγή: moneyreview