Πλήρης η κάλυψη των εργαζομένων

Τη συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με τη Μarfin Ιnvestment Group για την εξαγορά της Ολυμπιακής αναμένεται να εγκρίνει το αργότερο έως την Πέμπτη η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων μετά το πράσινο φως που έδωσε η Κομισιόν.

Στη συνέχεια, η συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε πως υπάρχει πλήρης κάλυψη των εργαζομένων στην Ολυμπιακή.

Τόνισε πως το μεγαλύτερο όφελος είναι αυτό του δημοσίου, που στο εξής αντί να καταβάλει 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως θα εισπράττει 150 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες ενστάσεις ανταγωνιστών, είπε ότι η συμφωνία πατάει σε γερά νομικά θεμέλια και επανέλαβε πως συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η διαπραγμάτευση με την Swiss Port για την επίγεια εξυπηρέτηση.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει χώρος ανάπτυξης στην ελληνική αγορά για όλες τις εταιρείες αερομεταφορών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στον υγιή ανταγωνισμό.

Αναφερόμενος στις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α (δήλωσε ότι θα ξαναδεί τη σύμβαση), ο υπουργός ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προσπαθήσει 4 φορές να πωλήσει το 100% της εταιρείας χωρίς επιτυχία.
Πηγή: skai.gr