Πιστή η κυβέρνηση στις εξαγγελίες για φορολογικές ελαφρύνσεις

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναστείλει τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει, έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλοσκούφης. Κατά δήλωση του, «αν και ο προϋπολογισμός έχει μεγάλες δυσκολίες, οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα γίνουν και σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ειδικά τώρα με τους Ολυμπιακούς αγώνες».
Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση αναφορικά με τις προβληματικές επιχειρήσεις, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα». «Ωστόσο - τόνισε ο υπουργός - σε καμία περίπτωση δε θα γυρίσουμε σε μια λογική που υπήρξε στη δεκαετία του `70 και κυρίως στην δεκαετία του `80, να φτιάξουμε έναν οργανισμό προβληματικών επιχειρήσεων, δηλαδή να αναλάβει αυτές τις επιχειρήσεις το κράτος στο όνομα της συντήρησης απασχόλησης, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία».
Τέλος, ο υπουργός σχολιάσε και την υποτονική τουριστική κίνηση λίγο πριν τους Αγώνες, εκτιμώντας ότι η χαμηλή προσέλευση τουριστών οφείλεται τόσο στην κακή δημοσιότητα που πήρε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις καθυστερήσεις, όσο και στο φόβο λόγω τρομοκρατίας.
Εν τω μεταξύ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στη Βουλή, ο κ. Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας δεν θα γίνει άλλη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.
Αναφερόμενος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου του, δήλωσε ότι δεν θα καταργηθούν, αλλά παράλληλα πρόσθεσε ότι θα αλλάξει ο φορολογικός έλεγχος με πιο στενά όρια.
Πηγή: skai.gr