Πιέζουν την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει, αναπόφευκτα, από μηδενική βάση το διάλογο για το ασφαλιστικό», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουμε και να μην οδηγηθούμε σε λύσεις, που θα μας φέρουν σε ρήξη με τους κοινωνικούς εταίρους, κάτι το οποίο δε θέλουμε».
Πρόσθεσε ότι «καλό θα ήταν η κυβέρνηση μέσα στην τετραετία να έχει δώσει λύσεις καθώς όσο πιο κοντά ερχόμαστε στο πρόβλημα, θα αντιμετωπίζουμε το δίλημμα επιπλέον χρόνια εργασίας ή παραπάνω εισφορές...».
Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο ΣΕΒ στηρίζει την κυβέρνηση και περιμένει τον προϋπολογισμό προκειμένου να δει κατά πόσο οι εξαγγελίες θα γίνουν πραγματικότητα... Παράλληλα σημείωσε ότι ο ΣΕΒ θα είναι σκληρός κριτής εάν η κυβέρνηση δεν πραγματοποιήσει τις εξαγγελίες της...
Για αντιφάσεις μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας, επισημαίνοντας ότι, ενώ ο κ. Καραμανλής, στη ΔΕΘ, δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει αλλαγή στο ασφαλιστικό, ο κ. Αλογοσκούφης έθεσε θέμα αλλαγών.
Πηγή: skai.gr