Περαιτέρω διερεύνηση για Siemens

Το σκάνδαλο της Siemens και οι νέες αποκαλύψεις της Καθημερινής και της εκπομπής των Νέων Φακέλων για τις μίζες άνω των 100 εκατ. ευρώ απασχόλησαν την τρίωρη συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτη Πούλιο και τους εισαγγελείς Πρωτοδικών Παν. Αθανασίου και Ελένη Ράικου.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί προτίθενται να στείλουν νέο, τρίτο κατά σειρά, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη Γερμανία και την Ελβετία, με σκοπό την αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων, καθώς αυτά τα οποία έχουν ήδη μέχρι τώρα διαβιβαστεί, δεν είναι επαρκή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης , ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης σχολίασε: Όποιος πλήρωσε ή πληρώθηκε, θα πληρώσει και το ανάλογο τίμημα.

• • Όπως ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, ο υπουργός θα εξετάσει την περίπτωση να μεταβεί ανακριτής στην Γερμανία για να διερευνήσει τις καταγγελίες.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι υψηλοί τόνοι στη Βουλή με αφορμή το σκάνδαλο Siemens.

O πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, υποστήριξε ότι υπάρχει πόλεμος μεταξύ της Siemens και αμερικανικών συμφερόντων και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες εντός και εκτός της Βουλής, ζητώντας τη συνεργασία όλων των πλευρών.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί πλέον αυτή η ρύπανση του δημόσιου βίου και να είναι ανεκτή, δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Απαντώντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε ότι η ΝΔ δεν κινείται στο σκοτάδι και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

ΠΑΣΟΚ: Εξεταστική. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του και γνωστοποίησε ότι συγκεντρώνονται υπογραφές βουλευτών ώστε να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, δήλωσε ο κ. Ραγκούσης προσθέτοντας ότι θεωρεί αυτονόητη τη θετική ανταπόκριση των υπολοίπων κομμάτων στην πρότασή του για την εξεταστική επιτροπή.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ απέρριψε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, καθώς, όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης που δεν πρέπει να διακοπεί τώρα.
Πηγή: skai.gr