Πάρτι των αγορών μετά τη δημοσίευση για το εμβόλιο της Moderna

Πάρτι στις διεθνείς αγορές καταγράφεται τη Δευτέρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από την μεγάλη κλινική δοκιμή του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna για τον κορωνοϊό. Οι αγορές διαβλέπουν πλέον προοπτικές για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μετά το ισχυρό πλήγμα της ύφεσης που κατάφερε ο COVID-19. 

Στο πλαίσιο αυτό, στο Χρηματιστήριο Αθηνών o Γενικός Δείκτης κάνει άλμα 5,39% χάρη σε ράλι των τραπεζικών μετοχών. Η αξία των συναλλαγών είναι 77,93 εκατ. ευρώ. 

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,7% πριν από τις ανακοινώσεις της αμερικανικής εταιρείας, καταγράφει κέρδη 5,62%. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται με 1,6%, στη Φραγκφούρτη ο DAX είναι στο 1,07% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται με 2,10%. Ακόμη πιο ισχυρά είναι τα κέρδη στο Νότο, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο στο 2,43% και τον IBEX35 στη Μαδρίτη στο 3,25%. 

Σημειώνεται ότι το δεύτερο εμβόλιο, ύστερα από εκείνο της Pfizer, είναι σύμφωνα με τη Moderna άνω του 90% αποτελεσματικό (94,5%), ενώ μπορεί να αποθηκευθεί και να μεταφερθεί σε τυπικές θερμοκρασίας κατάψυξης. 
 

Πηγή: skai.gr