Κλείσιμο

Παρουσιάζεται ο νέος προϋπολογισμός

Την επιστροφή του φόρου από το πετρέλαιο θέρμανσης προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2008 που παραδίδεται τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη.

• • Με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, τα πρατήρια θα διαθέτουν ενιαία το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στην τιμή του ενός ευρώ ανά λίτρο.

Οι καταναλωτές θα μπορούν με υπεύθυνη δήλωση και απόδειξη του πρατηρίου να εισπράττουν από το δημόσιο ταμείο 42 λεπτά για κάθε λίτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός θα προβλέπει περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 2,5% φέτος στο 1,7% του ΑΕΠ για το 2008.

Η μείωση του φετινού ελλείμματος θα στηριχθεί αποκλειστικά στην αύξηση των εσόδων που θα φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση των εσόδων θα προέλθει από την δίωξη του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο κοστίζει στον προϋπολογισμό των εσόδων απώλεια 1,5 δισεκατομμύρια ετησίως.

Η αύξηση των εσόδων θα προέλθει επίσης από την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και από τα ακίνητα.

Ο κ. Αλογοσκούφης είναι έτοιμος να προχωρήσει στην εφαρμογή ενιαίου φόρου στα ακίνητα ο οποίος θα καταβάλλεται ετησίως και θα έχει συντελεστές από 0,1 έως 0,25 τις χιλίοις, ανάλογα με την κατηγορία και το είδος του ακινήτου.

Ο προϋπολογισμός θα σταλεί και στην Κομισιόν, αλλά δεν θα είναι ο τελικός.
Πηγή: skai.gr