Οριακή πτώση 0,08% στη Σοφοκλέους

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου παρά το θετικό κλίμα που επικρατούσε την ίδια ώρα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί αφού αύριο αναμένεται η αξιολόγηση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς από το διεθνή οίκο FTSE. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 2,326,93 μονάδες παρουσιάζοντας οριακή υποχώρηση κατά 0,08%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,25%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσίασε ανεπαίσθητες απώλειες κατά 0,08% και της ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,09%.
Αρνητική εικόνα παρουσίασαν οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες. Οι κλάδοι της Κλωστοϋφαντουργίας και των Ασφαλειών παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση κατά 2,27% και 1,89% αντίστοιχα. Αντίθετα ο κλάδος των Συμμετοχών παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο κατα 0,82% και ακολούθησε των Ορυκτών-Τσιμέντων με κέρδη 0,81%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,1 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν, 77 σημείωσαν άνοδο, 197 παρουσίασαν απώλειες και 74 έμειναν σταθερές.
Πηγή: skai.gr