Ομπάμα κατά Ρεπουμπλικάνων για AIG

Η διάσωση της ασφαλιστικής εταιρείας AIG από την Oμοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED) είναι η τελική ετυμηγορία για τις οικονομικές πολιτικές που ασκούν οι Ρεπουμπλικάνοι τα τελευταία οκτώ χρόνια, εκτίμησε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα.

Το γεγονός ότι φθάσαμε στο σημείο στο οποίο η Κεντρική Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να λάβει αυτό το χωρίς προηγούμενο μέτρο με την American International Group είναι η τελική ετυμηγορία για τις αποτυχημένες οικονομικές φιλοσοφίες των οκτώ τελευταίων ετών, διευκρινίζει σε ανακοίνωση του ο Ομπάμα.

Αυτή η κρίση χρησιμεύει ως υπενθύμιση για τις αποτυχίες του καπιταλισμού της παρέας και μιας οικονομικής φιλοσοφίας που θεωρεί κάθε κανονισμό ως ακατάλληλο και άχρηστο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η οικονομική φιλοσοφία των Ρεπουμπλικάνων συνίσταται στο να αφήνουν τους λομπίστες της Ουάσινγκτον να σπάσουν τις προστασίες των καταναλωτών και να στρεβλώσουν την οικονομία μας με τέτοιον τρόπο ώστε να εργάζεται περισσότερο για ιδιωτικά συμφέροντα παρά για τους μισθωτούς.

Παρά τη μεταλλαγή της τελευταίας στιγμής και τη χρήση της γλώσσας των μεταρρυθμίσεων, ο γερουσιαστής Μακέιν προϋπέγραφε αυτήν την φιλοσοφία επί 26 έτη, τόνισε ο Ομπάμα θέτοντας στο στόχαστρο τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλο του.
Πηγή: skai.gr