Εν αναμονή των κυβερνητικών εξαγγελιών για τα μέτρα στήριξης της εστίασης βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σημειώνοντας ότι στη συνέχεια θα καθορίσει τις αντιδράσεις της, ενώ καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ), το οποίο καλεί σε οικειοθελές lockdown τους καταστηματάρχες του κλάδου. 

«Η ΠΟΕΣΕ αναμένει την ανακοίνωση μέτρων στήριξης του κλάδου από τον κ.πρωθυπουργό στο forum της ΔΕΘ το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς μεταφέροντας τόσο την αγανάκτηση των μελών μας και του κλάδου, όσο και μια σειρά μέτρων στήριξής του. Οι επαγγελματίες του κλάδου ενωμένοι γύρω από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και την ΠΟΕΣΕ έχουν και την γνώση και τη δύναμη να αντιδράσουν συντεταγμένα αξιολογώντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση και να καθορίσουν τις αντιδράσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Καταλήγει ότι «είμαστε εδώ ενωμένοι και δεν χρειαζόμαστε, ανεύθυνους και αυτόκλητους "σωτήρες" που καλούν σε κλείσιμο επιχειρήσεων».

H ανακοίνωση εδώ

Πηγή: skai.gr