Ολοκληρώνεται η απορρόφηση του Γ΄ΚΠΣ

Στο 62,5% έφθασε η απορρόφηση του τρίτου κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος μίλησε την Τρίτη στη συνεδρίαση της 10ης Επιτροπής Παρακολούθησης του γ' ΚΠΣ.

Αυτό σημαίνει ότι από τις αρχές του 2000 η Ελλάδα έχει απορροφήσει 19,8 δις ευρώ και απομένουν να απορροφηθούν στους επόμενους 18 μήνες, μέχρι τη λήξη του προγράμματος, άλλα 12,9 δις ευρώ.

Εν τω μεταξύ, υπεγράφη την Τρίτη η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για τη σύσταση του Επενδυτικού Κεφαλαίου JEREMIE.

Το τελευταίο θα προικοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ και θα παρέχει χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν επενδύσεις.

Αντιδράσεις. "Ο κ. Αλογοσκούφης έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου. Σήμερα, με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ, έδωσε και πάλι συγχαρητήρια στον εαυτό του και στους συνεργάτες του, για την "θεαματική βελτίωση" που πέτυχαν στο ΚΠΣ. Ισχυρίσθηκε, μάλιστα, ότι "εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα" και υπήρξαν "μηδαμινές απώλειες", αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr