Κλείσιμο

«Οικογενειακή κάρτα» κατά της κρίσης

Τη διανομή «οικογενειακής κάρτας» κατά της οικονομικής κρίσης, που θα προβλέπει εκπτώσεις ως και 20%, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ρώμης Νικόλα Τζιγκαρέττι

Η διανομή της κάρτας αφορά τους λιγότερο εύπορους Ιταλούς, αλλά και άτομα που ανήκουν στη μέση αστική τάξη, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζουν σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, καπνοπωλεία, καταστήματα ρούχων και υποδημάτων.

Συγκεκριμένα, τη συγκεκριμένη «Familycard» δικαιούνται οι τετραμελείς οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 40 χιλιάδες ευρώ, πενταμελείς οικογένειες με εισόδημα μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ, άτομα άνω των 65 χρόνων η φορολογική δήλωση των οποίων δεν υπερβαίνει τις 15 χιλιάδες ευρώ, άτομα με προβλήματα που συντηρούνται από την οικογένειά τους με ανώτατο εισόδημα 50 χιλιάδες ευρώ.

Τετρακόσια πενήντα συνολικά εμπορικά καταστήματα δήλωσαν συμμετοχή στην πρωτοβουλία, εντός του δήμου της Ρώμης και άλλων δεκαοκτώ μικρότερων δήμων της περιφέρειας.

Η «Familycard» δεν πρόκειται να επιβαρύνει ούτε τα ταμεία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η έκπτωση, είναι μια κίνηση «καλής θέλησης» των εμπόρων, που με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης και κατά την «ευαίσθητη» αυτή περίοδο των γιορτών. Η περιφέρεια της Ρώμης, προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου οι συμμετοχές των εμπορικών επιχειρήσεων θα ξεπεράσουν τις 1000, ενώ η «οικογενειακή κάρτα», στην πρώτη αυτή, φάση, θα ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011, με δυνατότητα παράτασης.
Πηγή: skai.gr