Κλείσιμο

Οι τέσσερις στόχοι της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας

Η δημοσιονομική ισορροπία, η αύξηση της παραγωγικότητας, η βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος και η αύξηση της απασχόλησης είναι οι τέσσερις στόχοι της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικομομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Αξιολογώντας τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός ανέφερε ως τη μεγαλύτερη όλων τη φορολογική, ενώ χαρακτήρισε ως την πλέον δύσκολη τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό των τραπεζών.
Για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθούν με βάση το νόμο που έχει ψηφισθεί, ενώ για το ασφαλιστικό σύστημα ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, οι οποίες θα αποφασιστούν μέσα στην επόμενη τετραετία.
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα οι εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή του το 2006. Ακόμη, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για το νέο πλαίσιο που αφορά στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων την περίοδο 2007-2013, καθώς και ο νέος χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων και τέλος η κατάθεση του προϋπολογισμού.
Πηγή: skai.gr