Κλείσιμο

Οι Σέρβοι ψηφίζουν Ελλάδα

Οι Σέρβοι φαίνεται να "ψηφίζουν" την Ελλάδα για τις διακοπές τους, καθώς επισκέπτονται τη χώρα μας με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα.

Η Χαλκιδική, η Πάργα, η Θάσος, η Σκιάθος και η Κέρκυρα βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των σέρβων τουριστών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα "Ντάνας" του Βελιγραδίου, η προπώληση των τουριστικών πακέτων στα σερβικά τουριστικά πρακτορεία ξεκίνησε φέτος νωρίτερα, από την Έκθεση Τουρισμού το Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 25-30% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Επισημαίνεται δε ότι στη διάθεση των Σέρβων τουριστών βρίσκονται πολύ φτηνά τουριστικά πακέτα για τους μήνες χαμηλότερης τουριστικής ζήτησης, πριν από την περίοδο της τουριστικής αιχμής.

Εξάλλου, σε τουριστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μπλιτς" του Βελιγραδίου, με τίτλο "Για 100 ευρώ παραθερισμός κατά τους μήνες χαμηλότερης ζήτησης", σημειώνεται ότι η Ελλάδα παραμένει ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός και ότι πολλοί νέοι διαλέγουν τα ελληνικά νησιά, καθώς πέρα από την φυσική ομορφιά προφέρουν και πολύ καλή διασκέδαση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της σερβικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων (YUTA), εκτός της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, που παραδοσιακά επιλέγουν οι Σέρβοι για τις διακοπές τους, ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για την Ισπανία και την Ιταλία.
Πηγή: skai.gr