Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν

Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου του Εκόνομιστ ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Είπε ότι οι δύο μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή είναι η εξυγίανση των δημοσιονομικών και η ρύθμιση του ασφαλιστικού. Πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί μέσα στην επόμενη τετραετία με τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο για χαλάρωση γιατί τα προβλήματα της οικονομίας δεν μπορούν να λυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση των υπουργών Οικονομίας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέχρι το 2010 έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.

Μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ είπε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εκμεταλλευθούν το ευνοϊκό οικονομικό κλίμα για να νοικοκυρέψουν τα δημόσια οικονομικά τους.

Αναφερόμενος στο ευρώ είπε ότι έχει δώσει σταθερότητα και αποτελεί βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Για την επιτοκιακή πολιτική είπε ότι ευνοεί την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ενώ το ευρώ έχει εξελιχθεί στο δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου.

Να μην εγγράφεται στις αμυντικές δαπάνες το κόστος των ειρηνευτικών αποστολών στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας ζήτησε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για να εξεταστεί η πρόταση Μεϊμαράκη σχολίασαν στο ΣΚΑΪ αξιωματούχος της Κομισιόν και της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Πηγή: Αγγελική Παπαμιλτιάδου