Oι επιστολές λειτουργίας των δύο κινεζικών τραπεζών στην Ελλάδα

Παραδόθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της τελετής για την υπογραφή 16 διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, οι επιστολές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προς τις δύο κινεζικές τράπεζες (Industrial and Commercial Bank of China και Bank of China (Europe) Luxembourg) με τις οποίες παρέχεται η άδεια εγκατάστασης στην Ελλάδα. Τις επιστολές παρέδωσε ο υποδιοικητής της ΤτΕ Θεόδωρος Μητράκος.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε το Σάββατο συνάντηση με αντιπροσωπεία της Industrial and Commercial Bank of China. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος της τράπεζας Chen Siqing, ο γενικός διευθυντής του τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής Zhang Weiwu και ο επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Αθήνα Chen Guangping.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενημερώσει την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας. Επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε πρόσφατα το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου.

Πηγή: skai.gr