Ο Ντράγκι προειδοποιεί τους ηγέτες της ΕΕ πως η ανάπτυξη επιβραδύνεται

AP Photo/Michael Probst
Προειδοποίηση στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η οικονομική ανάπτυξη στο μπλοκ επιβραδύνεται απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καλώντας να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. ο Ντράγκι ενημέρωσε τους ηγέτες που μετείχαν στη Σύνοδο Κορυφής για την οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι υπάρχει «συνεχής εμπιστοσύνη με εντεινόμενη επιφύλαξη», ανέφερε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος .

Η ανάπτυξη όμως είναι πιο αργή, επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΚΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις της τρεις φορές αυτή τη χρονιά.

Παρατήρησε επίσης ότι οι μισθοί αυξάνονται σε πολλές χώρες.

Ο Ντράγκι χαιρέτισε το έργο
που επιτελείται για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και είπε ότι το νέο δημοσιονομικό εργαλείο, το οποίο οι ηγέτες ελπίζουν ότι θα δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε τέλος ότι είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, δηλαδή τα όρια του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους, και ζήτησε να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters