Iran AP

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Όλες οι εξελίξεις

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα, με την Τεχεράνη πάντως να την υποβαθμίζει, μεταδίδοντας εικόνες κανονικότητας από τις ιρανικές πόλεις. Τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές ως προφύλαξη έναντι πιθανών εναέριων απειλών, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

Κλείσιμο

Ντόμινο εξελίξεων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Banκ of America, που θεωρείτο ως ένας από τους υποψήφιους για την απόκτηση της Lehman Brothers, προχώρησε τελικά στην εξαγορά της Merill Lynch έναντι 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά τους δέκα αμερικανικές τράπεζες συνέστησαν ταμείο 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της ρευστότητας, ενώ η FED, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησαν σε ενέσεις ρευστότητας για ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
• • Στο μεταξύ, με σημαντικές απώλειες 2,27% κινείται λίγο μετά το άνοιγμά του ο δείκτης Ντάου Τζόουνς, ενώ κάθετη πτώση της τάξης του 4% σημειώνουν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίδι.

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνοντας πτώση 3,78 %.

Η κατάσταση με την Lehman Brothers και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι το τελευταίο σε ένα κύμα κρίσεων που έχουν προκαλέσει μία τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον των χρηματαγορών μας, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: skai.gr