Νέο ράλι ανατιμήσεων

Νέο ράλι ανατιμήσεων
Αυξήσεις έως και 48% έφερε το πέμπτο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ σύμφωνα με τα κοστολογικά στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο Ανάπτυξης πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν με κέρδος έως και 200%.

Την ίδια ώρα, το ΙΝΚΑ ζητά από τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν την αγορά ζυμαρικών αυτή την εβδομάδα καθώς ένα πακέτο μακαρόνια τον Μάϊο toy 2007 κόστιζε 1,60 ευρώ το κιλό ενώ σήμερα κοστίζει 2,40 ευρώ το κιλό.

Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης, πριν προβεί στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που ανεβάζουν ασύμμετρα τις τιμές και πριν ενεργοποιήσει τις νέες διατάξεις που προβλέπουν πρόστιμα έως και 2% επί του τζίρου, θα καλέσει τους επιχειρηματίες να παγώσουν τις τιμές.

src=/upload_files/Image/Grafika
Εν τω μεταξύ, οι τιμές τις βενζίνης αυξήθηκαν για άλλη μια εβδομάδα κατά 0,5% φτάνοντας 1,23.

Η μέση τιμή σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης άγγιξε το 1 ευρώ και 23 λεπτά το λίτρο ενώ την ίδια ώρα, στην Ισπανία και στην Ιρλανδία η βενζίνη δεν υπερβαίνει το 1 ευρώ και 22 λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα, τη Δευτέρα το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε με απόφασή του τις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτήριων σε κάθε τάξη πλην της Ά του δημοτικού, που ως είθισται διαμορφώνονται ελεύθερα.

Να σημειωθεί ότι οι αυξήσεις στα δίδακτρα φέτος άγγιξαν το 55%.

Ναύλοι. Δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων δεσμεύτηκε με ανακοίνωσή της η ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries. Η εταιρεία σημειώνει οτι θα διατηρήσει το τιμολογίο που είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο του 2007 έως το τέλος του καλοκαιριού.
Πηγή: skai.gr