Νέο εκθεσιακό - συνεδριακό κέντρο

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση ανάπτυξης Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μεταξύ της Εταιρείας Αεροδρομίου και των εταιρειών ROTA ΕΠΕ, J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. και DAMCO ENERGY Α.Ε.

Το Εκθεσιακό Κέντρο προβλέπεται να λειτουργήσει το 2009, θα έχει στεγασμένους χώρους 50.000 τ.μ., περισσότερες από 3.000 θέσεις στάθμευσης και θα προσφέρει υπηρεσίες εφάμιλλες των αρτιότερων ευρωπαϊκών εκθεσιακών κέντρων. Τη δραστηριότητα του νέου εκθεσιακού κέντρου θα συμπληρώνει συνεδριακή υποδομή που θα λειτουργεί υποστηρικτικά των εκθέσεων, με δυνατότητα φιλοξενίας 700 ατόμων.

Με την ολοκλήρωση του Εκθεσιακού Κέντρου του Αεροδρομίου, η Αθήνα αποκτά μια σημαντική υποδομή για τη διοργάνωση εκθεσιακών δραστηριοτήτων μεγάλου βεληνεκούς, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του επαγγελματικού ταξιδιού, με παράλληλα οφέλη και για την τουριστική κίνηση.

Μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία του Εμπορικού Πάρκου του Αεροδρομίου (που φιλοξενεί τα καταστήματα ΙΚΕΑ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, FACTORY OUTLET, LEROY MERLIN, OLYMPUS PLAZA, SHELL), η ανάπτυξη του Εκθεσιακού Κέντρου σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία μιας διεθνών προδιαγραφών "αεροδρομιακής πόλης", που θα καταστήσει το αεροδρόμιο έναν αυτόνομο και ελκυστικό προορισμό επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας παράλληλα έναν κόμβο επιχειρηματικότητας στα Μεσόγεια, που προβλέπεται να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Πηγή: skai.gr