Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο ομόλογο

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών το πόρισμα των εισαγγελέων Αντώνη Λιόγα και Γρηγόρη Πεπόνη για την υπόθεση των ομολόγων.

Έγγραφο το οποίο πιστοποιεί ότι η Τζει Πι Μοργκαν γνώριζε από το Σεπτέμβριο 2006 ότι το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ θα κατέληγε στα ασφαλιστικά ταμεία δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Το έγγραφο πρόταση, εκδόθηκε από την Τζει Πι Σεκιουριτις, στο Λονδίνο και φαίνεται να κατατέθηκε στο ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών στις 27 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πέντε μήνες πριν την έκδοση του ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η πρόταση υποβλήθηκε το ίδιο διάστημα στις διοικήσεις τουλάχιστον τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ των οποίων και του Επικουρικού Ταμείου των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πρόταση που έγινε από την Τζει Πι Μοργκαν στα ταμεία τον Σεπτέμβριο αφορούσε ομόλογο δεκαετούς διάρκειας, του οποίου η έκδοση σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ απορρίφθηκε γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την περίοδο δανειακές ανάγκες.

Πέντε μήνες αργότερα εκδόθηκε το επίμαχο ομόλογο, με 12ετη διάρκεια, το οποίο απορροφήθηκε στο σύνολό του από τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία.
Πηγή: skai.gr