Νέα μέτρα για την οικονομία στην Ιαπωνία

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Άσο ανακοίνωσε την Πέμπτη το δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης της ιαπωνικής οικονομίας ύψους 26.900 δισεκατομμυρίων γιεν (207 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις, άμεση βοήθεια στα νοικοκυριά ή ακόμη και δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο Τάρο Άσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι ένα "γεγονός που συμβαίνει μία φορά στα εκατό χρόνια", παρατήρησε.

"Σε τέτοιου είδους καταστάσεις, είναι απαραίτητο να απαλύνουμε την ανασφάλεια που πλήττει τους πολίτες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτή την άγρια καταιγίδα, ούτε να παραμείνουμε άπραγοι όταν μας χτυπά ο τυφώνας", πρόσθεσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Το δεύτερο αυτό πρόγραμμα ανακοινώνεται μετά το πρόγραμμα ύψους 1.810 δισεκατομμυρίων γιεν (14 δισεκατομμυρίων ευρώ) που είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ο προκάτοχος του Άσο, Γιασούο Φουκούντα, και εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Άσο δήλωσε επίσης ότι θα ζητήσει μία αναδιάρθρωση του διεθνούς οικονομικού συστήματος στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ουάσινγκτον στις 15 Νοεμβρίου.

"Στην οικονομική σύνοδο κορυφής της Ουάσινγκτον, θα θέσω το θέμα μίας διεθνούς συνεργασίας για την επιτήρηση των οικονομικών θεσμών", δήλωσε.

Πηγή: skai.gr