Νέα επίθεση QCM σε Folli Follie: Από τα 587 σημεία πώλησης μόνο 289 ανοιχτά

Επιμένει το επενδυτικό ταμείο Quintessential Capital Management στις καταγγελίες του πως η εταιρεία Folli Follie φαίνεται να παρουσιάζει ανακριβή στοιχεία για το μέγεθος του δικτύου καταστημάτων του και για τον όγκο των πωλήσεών του.

Σε νεότερη έκθεσή του, το QCM υποστηρίζει εκ νέου πως από τα 587 σημεία πώλησης της Folli Follie μονάχα 289 φαίνεται πως είναι ανοιχτά, και αμφισβητεί τα στοιχεία πωλήσεων του ομίλου, ζητώντας τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου.

Όπως υποστηρίζει το fund, εάν τα 587 σημεία πωλήσεων θεωρηθούν λειτουργικά τα στοιχεία της Folli Follie καταδεικνύουν πως ο τζίρος ανά κατάστημα στην Ασία είναι οκταπλάσιος σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Τις προηγούμενες ημέρες η Folli Follie απάντησε χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της QCM καιροσκοπική επίθεση που βασίζεται σε ανυπόστατες, ψευδής και συκοφαντικές θέσεις, με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της. Η εταιρεία έχει προαναγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Στη νεότερη έκθεσή του, το QCM καταγγέλλει ότι «μεγάλο μέρος» του δικτύου καταστημάτων της Folli Follie φαίνεται να αποτελείται από πολύ μικρά μαγαζιά ή χονδρεμπόρους ο οποίοι εμπορεύονται πολλές μάρκες. Σημειώνει ότι είναι «απίθανο» τέτοια καταστήματα να αποφέρουν τόσο υψηλά έσοδα από πωλήσεις.

Το Quintessential Capital Management ζητά από την FF, σε πρώτη φάση, να δημοσιοποιήσει πλήρως επικαιροποιημένο κατάλογο καταστημάτων και στοιχεία πωλήσεων για κάθε μαγαζί.

Παράλληλα καλεί για τη διενέργεια ελέγχου από ομάδα ορκωτών λογιστών ώστε να «ξεκαθαρίσει το ζήτημα μια για πάντα».

Ολόκληρη η έκθεση του QCM ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr