Νέα έξοδος στις αγορές με επανέκδοση του 10ετους ομολόγου

Της Γωγώς Κατσέλη

Σε νέα έξοδο στις αγορές με επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale ως Joint Lead Managers να «ανοίξουν» ξανά τον τίτλο που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με επιτόκιο 1,5% και λήξη στις 18 Ιουνίου του 2030. 

Αν και η ανακοίνωση αναφέρει ότι η η έκδοση «θα γίνει στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς», σύμφωνα με πληροφορίες η έξοδος στις αγορές αναμένεται αύριο. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία λόγω των μέτρων που έχει λάβει για τη στήριξη της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν μειωθεί αισθητά. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για το επτάμηνο, το πρωτογενές έλλειμμα άγγιζε τα 7,46 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,16 δισ. ευρώ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η άντληση ποσού ύψους 1,5-2 δισ. ευρώ, ενώ φέτος οι τρεις εκδόσεις που έχουν γίνει έχουν φέρει στα ταμεία 7,5 δισ. ευρώ. 

Πηγή: skai.gr