Νέα διοίκηση στην Ολυμπιακή

Νέες ηγεσίες ορίστηκαν τόσο στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, όσο και στη μητρική εταιρία Ολυμπιακή ΑεροπορίαΥπηρεσίες, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι, καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στις Ολυμπιακές Αερογραμμές τοποθετείται ο Δρ. Γιάννος Μπενόπουλος, επιχειρηματίας, ειδικός σε θέματα βιομηχανικής οργάνωσης και οικονομικής στρατηγικής και πρώην Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην \Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες\, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ορίζεται ο κ. Πύρρος Παπαδημητρίου, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ειδικός σε θέματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων. Τα υπόλοιπα μέλη των ΔΣ αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών για τις υπηρεσίες που προσέφεραν μέχρι σήμερα και πρόσθεσε ότι οι δύο νέοι μάνατζερ, που τοποθετούνται, μπορεί να συμβάλουν ουσιαστικά με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα με τις Βρυξέλλες ώστε να μπορέσει η Ολυμπιακή να αποκρατικοποιηθεί.

Ο κ. Γιάννος B. Μπενόπουλος είναι 42 ετών. Σπούδασε Οικονομικά στις Η.Π.Α., αποκτώντας Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) με διάκριση, από το Columbia University (1991), με εξειδίκευση στους τομείς της Βιομηχανικής Οργάνωσης, της Οικονομικής Θεωρίας και της Οικονομικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης. Παράλληλα με τις σπουδές του, δίδαξε για τρία χρόνια στο Οικονομικό τμήμα και στη Νομική Σχολή του Columbia University.

Ο κ. Πύρρος Παπαδημητρίου είναι 44 ετών. Δικηγόρος οικονομολόγος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Sussex, Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Kent και Διδακτορικού στα Οικονομικά από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει απασχοληθεί ως οικονομικός αναλυτής στην Gerald & National Inter Commodities, στο Λονδίνο, ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, ως προϊστάμενος στο τμήμα κλαδικών αναλύσεων της Αlpha Bank και ως διευθυντής του τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών της ICAP Α.Ε.
Πηγή: skai.gr