Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έδρα μεγάλων επενδύσεων – Πραγματικότητα το ReBrain Greece

Η Ελλάδα γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων επισήμανε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ευκαιρία των εγκαινίων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού ως επένδυση σταθμό για την πόλη και την Ελλάδα συνολικά. Σήμερα, τόνισε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζουμε δυο πολύ σημαντικά κέντρα, πάνω από 700 εργαζόμενοι θα απασχολούνται όντος του επομένου έτους, εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών με πολλές ειδικότητες, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Το έμψυχο δυναμικό, τα ελληνοπούλα, επιστρέφουν στη χώρα τους από το εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακό ότι 15% του ανθρώπινου δυναμικού είναι νέες και νέοι που επέλεξαν να επιστρέψουν. Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τα δυο κέντρα συνεργάζονται με τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ελληνικά ερευνητικά ινστιτούτα. Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης των νέων αγορών. Μαζί με την Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο κι όλη η Ελλάδα γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων, προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια, την τεχνολογία στις εξαγωγές, κι αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο πλούτο απασχόληση και ευημερία. «Η επένδυση της Pfizer υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ σε ορίζονται δεκαετίας. Kι είναι δεδομένο ότι γύρω από τη δραστηριότητα της Pfizer θα αναπτυχθούν πολλές μικρότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δε λόγο και για εργασιακό περιβάλλον από το μέλλον. «Μιλάμε όχι μόνο για καλές, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, η Pfizer προσφέρει και καλή ποιότητα εργασίας την ικανοποίηση και την χαρά να έρχεσαι σε εργασιακό χώρο που σε σέβεται, κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό για να ξετυλίξεις το ταλέντο σου». 

Στο πλαίσιο αυτό, σχολίασε ότι «σκεφτόμαστε και το μέλλον των χώρων που θα φιλοξενούν δημοσιές υπηρεσίες, υπουργεία, καθώς θα δρομολογήσουμε την μετακίνηση πολλών υπουργείων σε καινούργιο χώρο στις εγκατάστασης της ΠΥΡΚΑΛ, κάπως έτσι φαντάζομαι κι εγώ τους χώρους που θα φιλοξενούν δημόσιους υπάλληλους, αυτό είναι το μέλλον των εργασιακών χώρων». «Η κυβέρνηση μας προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό χθες βρέθηκα και στην εκδήλωση της Lamda ενώ έρχονται και άλλες επενδύσεις στη Θεσσαλονικών και την Ελλάδα» δήλωσε. 

«Χαίρομαι ότι βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογιών, θα δημιουργήσετε και κέντρο με quantum computing (κβαντικούς υπολογιστές) είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική δουλεία είναι» ανέφερε δε ο πρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στον κ. Μπουρλά.  

 

Πηγή: skai.gr