Κλείσιμο

Μήνυμα Σεντένο για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μετά το μνημόνιο

Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πλήρως την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων στη μεταμνημονιακή εποχή ώστε να μην υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές του παρελθόντος τονίζει σε συνέντευξή του στην Kαθημερινή ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Καλεί μάλιστα όλους τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας να διασφαλίσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και σε αλλαγή του πολιτικού κύκλου.

Σχετικά με το ΔΝΤ σημειώνει ότι πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να επιτραπεί στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό, σημειώνει, θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Μάϊο.  

Ο κ Σεντένο τονίζει ότι το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα από το 2010 και για αυτό θα είναι χρήσιμο, από την άποψη της αξιοπιστίας αλλά και της εμπιστοσύνης των αγορών, να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα στο μέλλον.

Παράλληλα αναφέρει ότι η ενισχυμένη εποπτεία σημαίνει πιο σφιχτή επιτήρηση, που δικαιολογείται από το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση για την ελάφρυσνη του χρέους θα συνεχίσει και μετά τη λήξη του προγράμματος.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΔΝΤ