Κλείσιμο

Μέτρα κατά της κρίσης στην Κίνα

\"Ταχύτατα και αυστηρά μέτρα\" για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δεσμεύτηκε να λάβει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Ζου Ξιοατσουάν.

\"Αν δράσουμε αργά και λιγότερο αποφασιστικά, πιθανόν να δούμε ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες: μια κάμψη της εμπιστοσύνης\", δήλωσε ο Ζου.

Πρόσθεσε πως η κεντρική τράπεζα έχει \"επαρκή χώρο\" να βελτιστοποιήσει τη νομισματική πολιτική της μετά την αύξηση – ρεκόρ του δανεισμού τον Ιανουάριο.
Ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε πως βλέπει «σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης» στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, απηχώντας τις απόψεις του πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο ότι ο στόχος για ανάπτυξη 8% το 2009 είναι επιτεύξιμος.

Σημειώνεται ότι η κατάρρευση των εξαγωγών λόγω της ύφεσης έχει οδηγήσει την ανάπτυξη στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών και έχει αφήσει άνεργους συνολικά 20 εκατ. μετανάστες εργάτες.

Ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,5%, εν μέσω ανησυχιών για επιδείνωση της οικονομικής επιβράδυνσης.
Πηγή: skai.gr