Μαρτίνο

Κακοκαιρία «Barbara»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα οδικά δίκτυα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αρχικά η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας έκλεισε ως τα Οινόφυτα και στη συνέχεια έως την Τραγάνα - Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων ως τις 11 το βράδυ - Άνοιξε η Αττική Οδός, ρίχνουν αλάτι από Ελευσίνα ως Μεταμόρφωση

Κλείσιμο

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο: Στις 10 αύριο το πρωί οι ανακοινώσεις

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν από τους κ.κ.Βορίδη και Σκρέκα

Αύριο Τετάρτη, στις δέκα το πρωί θα ανακοινωθούν από τους υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Ενέργειας Κ.Σκρέκα τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι ήδη, περισσότερο από 10% εξοικονόμηση ενέργειας από τους δήμους όλης της χώρας, ζητούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Συστήνουν στους ΟΤΑ να περιορίσουν το χριστουγεννιάτικο φωτισμό και τον δημόσιο φωτισμό εκεί που δεν χρειάζεται. Επίσης, η οδηγία αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας από γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κτηριακές υποδομές.

Παράλληλα σε συνάντηση που θα έχουν αύριο ΚΕΔΕ με Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών θα ανακοινωθεί το ποσοστό επιπλέον επιχορήγησης των δήμων, ώστε να κρατήσουν ζεστά τον χειμώνα τα σχολεία είτε συνδέονται στο δίκτυο φυσικού αερίου, είτε χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να στηρίζονται στο πλαίσιο που θέτουν τα οικονομικά της χώρας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι το κόστος των μέτρων στήριξης θα φτάσει τα 10 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου. 

Πηγή: skai.gr