Μένει παρά τις πιέσεις

Η τύχη του βρίσκεται στα χέρια του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, στο οποίο ασκούνται πιέσεις προκειμένου να πάρει μια απόφαση.

Ο ίδιος ο Γούλφοβιτς δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί μετά την παραδοχή ότι βοήθησε τη φίλη του να προαχθεί και να αυξήσει το μισθό της.

Χθες ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι θα παραμείνει στη θέση του να συνεχίσει το σημαντικό όπως το χαρακτήρισε έργο του.

Ο Ολλανδός υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε τη φωνή του σε αυτές που εγείρουν ερωτήματα για τις συνέπειες των πράξεων του Γούλφοβιτς, λέγοντας ότι βλέπει την κατάσταση ως ουσιαστική κρίση του θεσμού.

Ο Κέντερς υποστήριξε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν έχει σαφή κατεύθυνση κι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Διοίκηση της θα πάρει μια απόφαση εξετάζοντας το θέμα ως επείγον.

Ο γερμανός υπουργός Ανάπτυξης έθεσε ευθέως θέμα αξιοπιστίας κι εξέφρασε το φόβο ότι η Τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης από τα κράτη μέλη.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν 24 υπουργοί Ανάπτυξης και Οικονομικών που συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον αναφέρεται ότι είναι σημαντικό η Παγκόσμια Τράπεζα να διατηρήσει την αξιοπιστία και τη φήμη της αλλά και τα κίνητρα για το προσωπικό της.

Η ένωση των εργαζομένων στην τράπεζα έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του Γούλφοβιτς.
Πηγή: skai.gr