Με «κόφτες» τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων- Τί προβλέπεται για επιστρεπτέα κι επιδότηση δόσεων δανείων

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσθετά οικονομικά μέτρα στήριξης, ενώ όπως δήλωσε σήμερα στο MEGA ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας «τους επόμενους μήνες ο συνολικός λογαριασμός μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών θα ανέλθει στα 8, 5 δισ. ευρώ». 

Συμφωνά με την Καθημερινή από εδώ και στο εξής τα προσθετά μετρά στήριξης θα διοχετεύονται στοχευμένα και υπό προϋποθέσεις.

Δικαίωμα αναστολής συμβάσεων θα έχουν επιχειρήσεις με σημαντική μείωση εσόδων και όχι όσες έχουν ΚΑΔ πληττόμενου.

Επίσης, η επιδότηση δόσεων επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα 2» θα προϋποθέτει για να καταστεί κάποιος δικαιούχος να τεκμαίρεται ότι είναι πληττόμενος, αλλά αι βιώσιμος. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους πριν ξεσπάσει η πανδημία. σε εταιρείες που είναι βιώσιμες και εξυπηρετούσαν τα δάνεια τους μέχρι την κρίση.

H επιδότηση παγίων δαπανών θα αφορά στις επιχειρήσεις που θα έχουν φορτωθεί ζημιές μέσα στην πανδημία, οι οποίες μάλιστα θα συνδυάζονται με σημαντική μείωση τζίρου. 

Τέλος, για τις επιστρεπτέες 6 και 7, αν και το οικονομικό επιτελείο κρατά κλειστά τα...χαρτιά του, θα επιδιωχθεί να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές για μακρύ χρονικό διάστημα (εστίαση, πολιτισμός, ψυχαγωγία, αθλητισμός).  

Πηγή: skai.gr