Με απλή αίτηση η καταβολή των επιδομάτων

Την κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την καταβολή των βοηθημάτων σε πολίτες και επιχειρήσεις (στο εξής θα αρκεί μία απλή αίτηση), ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Παράλληλα, από την Τρίτη 28 Αυγούστους τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης πυροπαθών 1555.

"Η χώρα συνεχίζει να απειλείται από την πύρινη λαίλαπα και βρίσκεται μπροστά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο λαμβάνονται όλα τα μέτρα και σε όλα τα επίπεδα", δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε ότι αφορά τα περί ασύμμετρης απειλής, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν υπαινίσσεται τίποτα περισσότερα απ' ό,τι σκέφτεται ο απλός πολίτης για το εύρος, τα μέτωπα και την ώρα εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ρουσόπουλος: "στις 24 Αυγούστου 2004 είχαμε 72 πυρκαγιές, την ίδια ημέρα το 2005 44, το 2006 52 και την περασμένη Παρασκευή 124 πυρκαγιές".

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τιτάνιο το έργο των κ. Φούρλα και Κόη, αποδίδοντας σε σενάρια τα περί κόντρας τους, ενώ σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός πάντα δέχεται όποιον πολιτικό αρχηγό το ζητήσει.

Βοήθεια στη χώρα μας θα αποστείλει και η Κομισιόν, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει επισκεφτεί την Ελλάδα η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική Ντανούτα Χούμπνερ, προκείμενου να εκτιμήσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Πηγή: skai.gr