Μάτι: Νέα οικονομική ενίσχυση 6 εκατ. ευρώ σε πληγέντες επιχειρηματίες

Νέες δράσεις οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6 εκατ. ευρώ και συνέχιση των παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής μέριμνας, προς τους πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες στο Μάτι, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στις εκδηλώσεις μνήμης για τις 102 ανθρώπινες απώλειες που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νέα πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων αλλά και για την ίδρυση νέων στις πληγείσες περιοχές. Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί από το ΠΕΠ Αττικής για τη συγκεκριμένη δράση ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ και αφορά αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή προτίθενται να μεταφέρουν την έδρα τους στους πληγέντες από πλημμύρες και φωτιές δήμους. Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 ευρώ και 200.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, η Περιφέρεια Αττικής έχει δρομολογήσει και υλοποιεί τις εξής παρεμβάσεις:

• Έγκριση και διάθεση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 - 2020 οικονομικής ενίσχυσης λόγω απώλειας εισοδήματος, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ σε 369 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έδρα τους δήμους που επλήγησαν από πλημμύρες και φωτιές.

• Λειτουργία Δομής ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή τους. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Με αφορμή τη λειτουργία της δομής ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είμαστε κοντά στους ανθρώπους που χρήζουν σταθερής μέριμνας και υποστήριξης. Το Μάτι, και μαζί η τοπική κοινωνία, πρέπει να επουλώσουν τις πληγές τους και να οικοδομήσουν την επόμενη ημέρα. Προσπαθούμε συντεταγμένα, με σχέδιο, και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφές».

Πηγή: skai.gr